ظهور خودروهای برقی هیوندای و کیا در خیابان های ایران

26 مارس, 2025
بدون دیدگاه

آنچه در این مقاله می خوانید :

امروز همه جا صحبت از خودروهای برقی است

چند سالی است که تقاضای مصرف کنندگان ایرانی و جهانی برای تولید و خرید خودروهای برقی، رشد چشمگیری داشته است. علاوه بر اینکه خودروهای الکتریکی جذابیت بصری فوق العاده ای دارند، در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای نیز موثر بوده و اختلالی در کیفیت آب و هوا ایجاد نمیکنند. در این میان هیوندای و کیا، به عنوان دو غول خودروسازی در جهان، توانسته اند طیف گسترده ای از خودروهای برقی هیوندای و کیا را طراحی، تولید و به بازار خودروی جهانی روانه سازند. Hyundai Ioniq 5 که به تازگی وارد ایران نیز شده است، Kia EV6، Hyundai Kona Electric، Kia Niro EV تنها برخی از این محصولات شگفت انگیز شرکت هیوندای و کیا کره ای هستند. در ادامه به آخرین اخبار صنعت خودروسازی برقی هیوندای و کیا پرداختیم و طراحی و تکنولوژی پیشرفته باتری های محصولات هیوندای و کیا را بررسی کرده ایم.

خودروی برقی چه تفاوتی با سایر خودروها دارد؟!

مهم ترین تکنولوژی ای که یک خودرو را به خودروی برقی تبدیل میکند منبع انرژی آن است که متفاوت از اغلب خودروهای تولید شده تا به امروز است. این خودروهای برقی قدرت خودشان را از یک یا چند موتور الکتریکی به دست می آورند و علاوه بر آنکه از سوخت های فسیلی به هیچ وجه استفاده نمیکنند، نیازمند شارژ منظم باتری خود هستند تا با ذخیره آن، مدت زمان معینی را در حرکت باشند. موتور این خودروها برای حرکت دادن ماشین، نیروی برق را از باتری دریافت کرده و تبدیل به انرژی حرکتی کرده و آنرا به چرخ ها منتقل می سازد.

جهان آینده، میزبان خودروهای برقی است چراکه این محصولات تکنولوژیک، از نظر فناوری، اقتصادی و زیست محیطی، مزایای بسیار مهمی دارند که استفاده از آنها را در اولویت قرار میدهد.

سرگذشت خودروهای الکتریکی

اولین تولیدات خودروهای برقی به قرن 19 بازمیگردد که موفق به جلب توجهاتی ویژه نیز شده بودند اما با پیشرفت تکنولوژی موتورهای درون سوز و کاهش قیمت سوخت خودروها، این محصولات به دست فراموشی سپرده شدند. بنابراین باوجود اینکه در قرن نوزدهم، مخترعان مختلفی از کشورهای هلند، مجارستان و آمریکا دست به ساخت خودروهای الکتریکی زده بودند اما این محصولات به بازار جهانی راه نیافت. همین کافی است که در نظر آورید در سال 1828 مخترعی مجارستانی به نام ایستوان یدلیک دست به تولید اولین خودروی الکتریکی جهان زده بود. بنابراین جهان از 200 سال گذشته تاکنون، مستعد پذیرش این تکنولوژی چندجانبه بوده است.

اگر دلایل شکست ایدۀ خودروهای الکتریکی در قرن نوزدهم برایتان جالب باشد، خوب است بدانید که 5 عامل اصلی سبب این شکست بودند که عبارتند از؛

  1. محدودیت در ظرفیت و عمر باتری
  2. فقدان شبکه استاندارد برای شارژر باتری
  3. کمبود سرعت و برد خودروهای الکتریکی در مقایسه با خودروهای درون سوز
  4. تحولات صنعت نفت و کاهش یافتن قیمت سوخت فسیلی
  5. عدم همخوانی نیاز مشتریان و ویژگی های خودروهای برقی

هیوندای آیونیک 5 ؛ اولین خودروی برقی وارداتی به ایران

هیوندای آیونیک 5 به عنوان یک کراس اوور کامپکت از کمپانی هیوندای که در سال 2021 وارد بازارهای جهانی خودرو شد و سال 2024 نیز فیس لیفت شد، اکنون به ایران آمده است. این خودرو در همان ابتداء مسیر، توانست توجهات جهانی گسترده ای را به خود جلب کند. شرکت هرمس خودرو به عنوان واردکننده این خودرو در ایران شناخته میشود. هرمس خودرو نسخه دو موتوره این محصول را وارد بازار خودروی ایران کرده است. محصولی که برخوردار از دو پیشرانه برقی بوده و دارای سیستم چرخ محرک (AWD) است. مجموع هردو پیشرانه به صورت تعاملی قادرند قدرتی معادل 302 اسب بخار و نهایت گشتاور 605 نیوتن متر تولید کنند. شتاب آیونیک 5 در 5.2 ثانیه صورت می پذیرد که بسیار چشمگیر است. نکته حائز اهمیت دیگر در مشخصات فنی آیونیک 5 وارداتی به ایران آن است که پک باتری 72.6 کیلووات ساعتی در آن به کار رفته است و از نوع لیتیوم یونی بوده که هر بار شارژ کامل آن می تواند مسافتی معادل 430 کیلومتر را مبتنی بر استاندارد WLTP بپیماید. لازم به ذکر است که آیونیک 5 دارای سیستم شارژ سریع با قابلیت شارژ 80% باتری در عرض 18 دقیقه می باشد که عملکردی خیره کننده در فرآیند شارژدهی است.

از این نیز نمیشود گذشت که جذاب ترین جلوه بصری در طراحی داخلی آیونیک 5 را می توان در فضای کابین آن مشاهده کرد که سطحی صاف را به خود دیده است. این سطح صاف جلوه ای بسیار شکیل را از بیرون و درون خودرو نمایش میدهد که بسیار جذاب و حرفه ای است.

امروز خوشبختانه شاهد واردات گستره وسیعی از خودروهای برقی به کشور هستیم که نشان میدهد در این مسیر تلاش های خوبی در حال انجام است. خودروهایی مثل هوندا ENS1، کی ام سی EJ7 ، آئودی Q5 e-Tron، هونگچی E-QM5، ام جی 4 EV ، لونا GRE و … .

میخوای بدون نگرانی قطعات اصلی هیوندا و کیا با ضمانت اصالت بخری؟ از هیرکان پارت کمک بگیر.

قطعه مورد نظرتو از ما بپرس

3 خودروی برقی مشهور هیوندای و کیا

  1. کیا EV6 (Kia EV6)

کیا EV6 کراس اووری الکتریکی است که براساس پلتفرم اختصاصی E-GMP طراحی شده و ظاهری اسپورت، شکیل و جذاب به دست آورده است. این محصول شرکت کیا نیز همچون آیونیک 5 دارای قابلیت شارژ سریع است و سیستم های گسترده ای در حوزه های ایمنی، سرگرمی و رفاهی دارد.

  1. هیوندای کونا الکتریکی (Hyundai Kona Electric): 

کونا الکتریکی، محصولی که سر و صدای زیادی در بازار خودروهای برقی به پا کرد، یک کراس اوور کامپکت تمام برقی است که برای کاربری های شهری بسیار راحت و لذت بخش است. طراحی این محصول شکیل و جمع و جور است و می تواند گزینه مناسبی برای حمل و نقل های شهری به حساب آید.

  1. کیا Niro EV (Kia Niro EV)

طراحی کیا Niro EV برای ارتقاء راندمان انرژی و سهولت در کاربری مصرف کنندگان صورت گرفته است و موفق شده است تا فضایی جادار را برای آنها فراهم کرده و در این مسیر از تکنولوژی های هوشمند آخرین مدل نیز استفاده کرده است. این خودرو در بازار جهانی خودروهای الکتریکی، گزینه ای اقتصادی و کاربردی به حساب می آید که برای حمل و نقل های شهری بسیار مناسب است.

همکاری امیدبخش هیوندا و کیا با بزرگ ترین تولید کننده باتری جهان

CALT به عنوان بزرگ ترین تولید کننده باتری در دنیا، پیشرفته ترین تکنولوژی ساخت باتری را در اختیار دارد. این شرکت که به سادگی نیمی از خودروهای برقی فروخته شده در چین را تأمین باتری کرده است، قراردادهای مهمی نیز با برندهایی همچون تسلا، فورد و بی ام و امضاء کرده است.

و حالا به تازگی اخبار واصله حاکی از آن است که دیداری بین چانگ اوی سان رئیس گروه هیوندای موتور و زنگ یوکوان مدیرعامل CALT صورت گرفته است و قرار است به زودی بین 70 تا 140 هزار عدد از محصولات هیوندا و کیا، بهره مند از باتری های جدیدی باشند که شرکت CALT آنها را تولید کرده است. ویژگی جذاب نسل سوم تکنولوژی باتری CTP که ساخت همین شرکت بوده و Qilin نام دارد، بهبود تراکم انرژی باتری و کاهش هزینه های ساخت آن است. باتری های Qilin می توانند در بعضی از خودروهای برقی و با یک مرتبه شارژ برد، حرکتی هزار کیلومتری را به ارمغان آورند.

گفته میشود باتری های Qilin قرار است در خودروهای هیوندای و کیا که روانه بازارهای اروپا و کره جنوبی خواهند شد، استفاده میشود.

سیستمی جدید برای تحول در خودروهای برقی هیوندا و کیا

کمپانی هیوندا با توسعۀ موتورهای الکتریکی کوچکی که هرکدام از آنها در چرخ ها نصب شده اند و فضای داخلی خودروهای برقی را توسعه داده اند، تحولی گسترده را در ساخت و طراحی این خودروها ممکن ساخته است. همانطور که میدانید، طراحی و جادارسازی کابین محصولات برقی، محدودیت هایی دارد که ناشی از قوای محرکه است و این معضل برای خودروهای درون سوز نیز وجود دارد. هیوندای و کیا سیستم جدیدی طراحی کرده اند که یونی ویل، مخفف نام آن است. این سیستم یک موتور بزرگ را با چهار موتور کوچک تر جایگزین میکند تا از این موتورها دقیقا در کنار چرخ ها استفاده شود و با شافتی کوتاه به چرخ ها متصل گردد. دنده خورشیدی، چرخ دنده های پینیون و چرخ دندۀ حلقه ای، اجزائی هستند که فضای خالی درون توپی های چرخ را پر میکنند. بنابراین در هر واحد یونی ویل، موتور از مسیر شافت، دنده خورشیدی، چرخ دنده حلقه ای، چرخ دنده پینیون، قادر میشود تا چرخ خودرو را به گردش درآورد. این مکانیزم جدید، سبب توسعه فضا در خودرو شده و دست طراحان را باز میگذارد تا انعطاف بیشتری برای جادارسازی و خلاقیت در طراحی محصول به کارگیرند.

مجموعه هیرکان پارت در نظر دارد تا به زودی، لوازم یدکی خودروهای برقی هیوندای و کیا وارداتی به ایران را موجود کرده و در دسترس مشتریان محترم خویش قرار دهد. برای راهنمایی قطعات یدکی هیوندای و کیا می توانید با کارشناسان ما در مجموعه تماس حاصل نموده و سوالات خود را مطرح بفرمایید.

میخوای بدون نگرانی قطعات اصلی هیوندا و کیا با ضمانت اصالت بخری؟ از هیرکان پارت کمک بگیر.

قطعه مورد نظرتو از ما بپرس

آخرین اخبار از حوزه خودروهای برقی هیوندا و کیا

باتوجه به جدیدترین اخبار واردات خودرو در ایران، هیوندا اعلام کرده است که قصد دارد تا سال 2030 (1409 شمسی)، با 11 خودروی برقی هیوندا و 6 خودروی برقی جنسیس وارد بازار جهانی خودروهای لوکس شود. تولید و پخش 17 عدد از خودروهای برقی و تکنولوژیک در آینده ای نزدیک می تواند یک انفجار بزرگ در بازار جهانی خودروهای برقی ایجاد کند. همه در انتظار این وعده شیرین هستند.

شرکت هیوندا  که تصمیم خود را برای ارتقاء ظرفیت خط تولید و کارخانه هایش در جهت تولید خودروهای برقی قطعی کرده است، در این مرحله از فروش خود که در سال 2030 به وقوع خواهد پیوست، قصد دارد تا یک میلیون و 870 هزار دستگاه به فروش برساند. حتی فکر کردن به این عدد نیز تعجب برانگیز است.

کمپانی بزرگ هیوندا علاوه بر طراحی، تولید و فروش خودروهای برقی، سرمایه گذاری ویژه ای در حوزه R & D شرکت خود داشته است تا بتواند تحول جدی تری در مراکز نوآوری خود ایجاد کرده و روش های کارآمدتری را در تولید محصولات حرفه ای به کار گیرد. اکنون هیوندا در مرکز نوآوری خودش در سنگاپور مشغول طراحی پلتفرمی ویژه از تولید است که بر پایه نیروی انسانی تعریف شده است. این اقدام می تواند بهره وری تولیدات هیوندا را به حداکثر برساند. به گفته مدیران شرکت هیوندای، این پلتفرم قرار است در خط تولید تمام خودروسازان استفاده شود.

اشتراک گذاری این مطلب :
دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین نوشته ها
به دنبال چه می گردی؟